Burdur’un Yeşilova ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, düzenlenen etkinlikler ve konserle doruğa ulaştı. İlçe halkıyla sahnede buluşan Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, konuşmasında zaferin Türk milleti için yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda bağımsızlığın ebedi teminatı olduğunu vurguladı. Başkan Kurd, “1071 Malazgirt’ten başlayan yolculuğumuz, 103 yıl önce verdiğimiz bağımsızlık mücadelesiyle ebediyen Türk yurdu olarak taçlandı. Bu toprakları bize emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Başkan Kurd, ulusal bayramların toplumların geleceğini inşa etmesi açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Japonya’dan örnek vererek tarihin doğru öğretilmesi gerektiğini belirten Kurd, “Biz de nereden geldiğimizi bilir, bu toprakların kıymetini anlarsak geleceğe daha güçlü bakabiliriz” diye konuştu. Yeşilova’nın doğal güzellikleri ve Salda Gölü’nün dünyadaki eşsiz konumuna da değinen Kurd, ilçelerinin jeolojik ve turistik önemini hatırlatarak “Cennet bir coğrafyada yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Kurd, sahne fırsatları sunarak onların geleceklerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Geçmiş yıllarda Umut Kaya ve Hasan Çetin gibi isimleri Yeşilova’da ağırladıklarını hatırlatan Kurd, bu yıl da Orkun isimli genç sanatçının sahne almasının kendisi için ayrı bir gurur olduğunu dile getirdi. “Gençlerimizin sesi daha gür çıksın istiyoruz. Onların geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum” dedi.
Hizmetler konusunda da Yeşilovalılara bilgi veren Başkan Kurd, doğalgaz çalışmalarında sona gelindiğini ve ilçenin 20 yıl ileri taşındığını söyledi. Ancak kazılar nedeniyle bozulan yolların sıkıntısını yaşadıklarını da dile getiren Kurd, “Beni ihtiyarlatacak bu iş ama sizlerin parasını kendi paramdan daha değerli bilerek harcıyorum” dedi. Ayrıca Yeşilova’ya kazandırılan kitap kafe, yeni çöp kamyonu ve cenaze aracı gibi hizmetleri hatırlatan Kurd, önümüzdeki aylarda itfaiye aracı, güneş santrali ve TOKİ’nin ikinci etap konut projesi gibi yatırımların da gündemde olduğunu açıkladı.
Son olarak altyapı projelerine değinen Kurd, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği kaynaklı girişimlerin başladığını, bu yatırımların gerçekleşmesi halinde Yeşilova’nın uzun vadede çok daha güçlü bir altyapıya kavuşacağını söyledi. “5 yıla 10 yıllık hizmet sığdırabilirsek gönül rahatlığıyla köşeme çekilirim” diyen Başkan Kurd, konuşmasını vatandaşlara teşekkür ederek tamamladı.
30 Ağustos zafer kutlaması kapsamında Yeşilova'da gerçekleştirilen Orkun Kahriman konseri renkli görüntülerle son buldu.





