Şimşek, "Gerçek belediyecilik sadece alt yapı çalışmalarıyla sınırlı kalamaz. Yeni dönemde Burdur Belediyesi olarak, sosyal ve kültürel projelere, alt yapı projeleri kadar ağırlık vereceğiz. Burdur’un buna ihtiyacı var. Şehrimizde yaşayan her vatandaşın, özellikle de kadınlar, gençler ve engelli vatandaşlarımızın iş bulma ve kendi geçim kaynaklarını oluşturma konusunda desteklenmesi gerekiyor" dedi. Şimşek, bu amaçla "Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü" projesini hayata geçireceklerini belirtti. Projeyi kısaca BİSMEK olarak adlandıran Şimşek, bu sosyal projenin detaylarını bir yazılı açıklama ile duyurdu. Şimşeğin konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“Sevgili Hemşerilerim,

Yeni dönemde gerçek bir sosyal belediyecilik anlayışıyla, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modelini” hayata geçiriyoruz. Bu sosyal projemiz su kadar önemli. Projemizin merkezinde BİSMEK var, yani Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü. BİSMEK, eğitim, üretim ve hizmetler bölümlerinden oluşuyor.

Eğitim bölümünde, çeşitli meslek atölyeleri olacak ve dezavantajlı gruplar burada iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu mesleklerin sertifika programlarına katılarak, çalışma hayatında kendilerine yer bulacak. Bu eğitimler, çocuk, yaşlı, engelli ve hasta bakımı gibi hizmet sektörüne yönelik mesleklerin yanı sıra, spor ekipmanları üretimi, yöresel ürünlerin imalatı, pastacılık ve dokumacılık gibi geniş bir yelpazede üretim odaklı meslekleri de kapsayacak şekilde planlanacak.

Mezunlarımız, Sosyal Girişimcilik-Sosyal İŞGEM çatısı altında uzman danışmanlar eşliğinde kendi işlerini kurma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, dileyenler Kadın Üretim Kooperatifi, Engelli Üretim Kooperatifi gibi kendi kooperatiflerini kurabilecekler veya İŞKUR aracılığıyla özel sektörde iş bulabilecekler.

BİSMEK Kampüsünde faaliyet gösteren kooperatiflerin veya girişimcilerin ürünleri, ulusal ve uluslararası pazarlarda satışa sunulurken, belediye de ihtiyaç duyduğu çeşitli sosyal hizmet ve ürünleri öncelikle buradan temin edecek.

Böylelikle, Burdur Belediyesi, sosyal belediyecilikle girişimciliği bir araya getirerek dezavantajlı grupların mesleki becerilerini artıracak, istihdam sağlayacak ve aynı zamanda sunduğu sosyal hizmetlerin kalitesini yükseltecek. Bu model, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, MAKÜ ve Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iş birliği içinde yürütülecek.

Başta Kadınlarımızı, Gençlerimizi ve Engelli vatandaşlarımız hayata bağlayacak, Burdur’da üretim ve istihdamı artıracak, BİSMEK İÇİN HAZIRIZ KARARLIYIZ. “

Kaynak: Haber Merkezi