Tatbikat, Merkez ilçeye bağlı Bağlar, Atatürk, Zafer ve Cemil mahallelerinde eş zamanlı olarak yapılacak. Bağlar Mahallesi 20. Sokak, Atatürk Mahallesi İsmail Boyacıoğlu Caddesi, Zafer Mahallesi İnce Sokak ve Cemil Mahallesi Canıgürler Sokak tatbikatın uygulanacağı noktalar arasında yer alıyor.
Senaryo gereği sahada aktif görev alacak ekipler, gerçek zamanlı müdahale sürecini canlandıracak. Bu kapsamda tatbikat süresince müdahale araçlarının sirenleri de çalacak.
Yetkililer, tatbikat sırasında duyulacak siren seslerinin herhangi bir olumsuz duruma işaret etmediğini belirterek vatandaşların panik yapmaması gerektiğini vurguladı.
Tatbikatın, olası afet ve acil durumlara karşı kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmeyi amaçladığı ifade edildi.




