Tutanaklara göre, ekipler ihbar üzerine Bucak Belediyesi Hayvan Barınağı’na giderek incelemelerde bulundu. Barınakta yapılan kontrollerde iki yavru köpeğin bulunduğu, bu hayvanların gençlik hastalığı belirtileri gösterdiği ve yaşamlarını yitirdiğinin tespit edildiği kaydedildi.
Öte yandan barınaktaki diğer hayvanların genel sağlık durumunun iyi olduğu, önlerinde yeterli yem ve su bulunduğu da raporlara yansıdı.

BUCAK İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TUTANAĞI- İMZALAR GİZLENMİŞTİR!
Kamera Görüntüleri Detay Verdi
İkinci tutanakta yer alan bilgilere göre, olay sırasında barınakta 1 görevli ve 5 hayvanseverin bulunduğu, bazı hayvanseverlerin kapı üzerinden atlayarak içeri girip mamaları hayvanlara dağıttığı kamera kayıtlarından tespit edildi.
Ayrıca barınakta bir köpeğin yaralı olduğu ve hayvanseverler tarafından veterinere götürüldüğü belirtildi.
Yemleme Yapıldığı Kayıtlarda Yer Aldı
Kamera incelemelerinde, barınakta 20 ve 21 Mart tarihlerinde saat 10.00 ile 15.00 arasında düzenli yemleme yapıldığı, 22 Mart’ta ise ihbar sonrası saat 17.00’de yemleme yapılacağının ifade edildiği tutanaklara geçti.
“Olumsuz Durum Tespit Edilmedi”
Yetkililer tarafından yapılan genel kontrollerde açık ve kapalı alanlarda hayvanların yaşam koşullarına ilişkin olumsuz bir duruma rastlanmadığı da resmi kayıtlarda yer aldı.




