Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) ve Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.
Yenişehir Belediyesi, çocuklarda hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci oluşturmak amacıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin kurduğu hayvan bakımevini 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' kapsamında ziyaret eden çocuklar, hayvanların bakım ve rehabilitasyon süreçlerini yerinde gözlemledi. Bakımevinde görevli veteriner hekimler tarafından hayvan hakları, bakım süreçleri ve hayvan sahiplenmesi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Ziyaret sırasında çocuklar, merkezdeki hayvanlarla birebir ilgilenip onları besleyerek hayvan dostlarıyla keyifli vakit geçirdi.
Hayvan sevgisi bilinciyle yetişen çocukların gelecekte daha duyarlı ve şefkatli bireyler olacağına dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hayvan haklarına saygılı bireyler yetiştirmek, daha yaşanabilir ve sevgi dolu bir geleceği inşa etmemize yardımcı olacak. Hayvanlar bizim yaşam arkadaşlarımız. Onlara hak ettikleri değeri vermek, her birimizin sorumluluğunda. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Yenişehir’de Çocuklar Hayvan Bakımevini Ziyaret Etti
Yenişehir Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla hayvan bakımevini gezdirdi.
Kaynak: İHA
Trend Haberler

Burdur Bu Akşam Sallanacak

Burdurlu Genç Kazada Hayatını Kaybetti

Burdurspor - Tefenni Belediye Spor Canlı Yayın

Burdur’da Deprem Bekliyorum

Türk Traktör, Burdur'daki Satın Almadan Vazgeçti Mi? İki Şirket Arasında Hukuki Süreç Başladı

Burdur’da 13 Temizlik Görevlisi Alınacak