Altın piyasalarında yükseliş yeniden ivme kazandı. Burdur başta olmak üzere Türkiye genelinde yatırımcıların gözü gram altındaki yükselişte. Gram altın 4400 TL sınırına yaklaşırken, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler de fiyatlara yön veriyor.

İsrail-İran gerilimi sonrası güvenli liman arayışındaki yatırımcıların altına yönelmesi, ons fiyatlarını yukarı taşıdı. 22 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşan ons altın, 3444 doları görürken, Kapalıçarşı’da da 3432 dolardan işlem gördü. Küresel tansiyonun yükselmesi, Türkiye iç piyasasında da altına olan talebi artırmış durumda.

Cbf3Ff20 Ee04 11Ef 9Fc0 D191049A58C5.Jpg

GRAM ALTINDA YENİ HEDEF: 5500 TL

Para Piyasaları Uzmanı Candaş Atalay, kısa ve orta vadede altın fiyatlarına ilişkin net öngörülerde bulundu. Atalay’a göre, ons altın kısa vadede 3500 doları, yıl sonuna kadar ise 3700 doları test edebilir. Gram altında ise yükselişin çok daha hızlı olabileceği ifade edildi.

“ Merkez Bankası’nın faiz politikaları ve jeopolitik riskler, gram altını yukarı taşıyor. 45 gün içinde 4500 TL seviyesi aşılabilir. Ağustos sonrası 5200 TL, yıl sonuna kadar ise 5500 TL hedefi gündemde,” diyen Atalay, yatırımcılara temkinli ama dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Almanya merkezli Commerzbank, 2025 yılı için ons altın tahminini 3400 dolara yükseltti. 2026 için ise beklenti 3600 dolar. Banka ayrıca ons gümüşte 37 dolar, platin için 1250 dolar, paladyumda ise 1100 dolar seviyelerini işaret etti. Bu tahminler, küresel belirsizliğin güvenli limanlara olan ilgiyi artırdığını ortaya koyuyor.

Image-25

Uzmanlara göre sadece jeopolitik gelişmeler değil, aynı zamanda ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimi beklentisi de altına yönelen talebi destekliyor. Piyasadaki tedirginlik ve belirsizlik ortamı, yatırımcıların altın gibi güvenli varlıklara yönelmesine neden oluyor.

*YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Bu haber kapsamında yer alan fiyat tahminleri ve uzman yorumları, yalnızca piyasalara dair bilgilendirme amacı taşımaktadır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz.

Kaynak: HABER MERKEZİ