AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nilhan Ayan, Burdur’da teşkilat mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti hükümetleri döneminde Burdur’a yapılan çevre ve şehircilik yatırımlarına dikkat çeken Ayan; kentteki kentsel dönüşüm, sosyal konut, millet bahçeleri ve Salda Gölü koruma projelerine ilişkin çok önemli veriler paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 23 yıldır eser ve hizmet siyasetini sürdürdüklerini belirten Nilhan Ayan, Burdur genelinde vatandaşların yaşam kalitesini artıran ve şehirleri geleceğe hazırlayan projelerin hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.
"Burdur'a 886 Milyar Lirayı Aşan Yatırım Kazandırıldı"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Burdur'a yapılan yatırımların finansal boyutunu açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Ayan, şu ifadeleri kullandı:
"AK Parti hükümetleri dönemimizde Burdur’umuza toplam 886 milyar 503 milyon 413 bin lira yatırım kazandırıldı. Hâlihazırda ise 8 milyar liraya yakın yatırımımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu yatırımların içerisinde altyapıdan üstyapıya, sosyal konuttan çevre yatırımlarına, kentsel dönüşümden millet bahçelerine kadar vatandaşlarımızın hayatına doğrudan dokunan çok önemli projeler bulunuyor."
Merkez Millet Bahçesi İçin "Çevre İhlali Yok" Vurgusu
Şehircilik anlayışlarının merkezinde insanın olduğunu ve şehirleri sadece binalardan ibaret görmediklerini ifade eden Nilhan Ayan, Burdur il genelinde toplam 245 bin 072 metrekare büyüklüğünde 3 millet bahçesi projesi bulunduğunu açıkladı.
Yapımı ve hukuki süreçleri devam eden Merkez Millet Bahçesi'ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Ayan, "Merkez Millet Bahçemiz için süreç devam ediyor. Taş üstüne taş koymayanlar, halkımıza hak ettiği hizmeti sunmamıza engel olmak için uğraşsalar da, biz doğru kararın çıkacağına inanıyoruz. Burada katiyen çevre ihlali yoktur. Bilakis çevre koruma konusundaki samimi çalışmalarımız Burdurlular tarafından iyi biliniyor" dedi.
"Salda Gölü Gelecek Nesillere Eşsiz Bir Emanet"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Salda Gölü’nün korunması adına tarihi adımlar atıldığını hatırlatan Ayan, gölün Özel Çevre Koruma Bölgesi statüsüne alındığını belirtti. Bölgede koruma-kullanma dengesinin esas alındığını ve bilimsel çalışmalar doğrultusunda tedbirler uygulandığını söyleyen Ayan, "Çevreyi korumayı kalkınmanın alternatifi değil, tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Salda Gölü, beyaz kumsalları ve turkuaz suyuyla sadece Burdur'un değil, dünyanın eşsiz doğal miraslarından biridir" açıklamasında bulundu.
Burdur'da Konut ve Kentsel Dönüşüm Seferberliği
AK Parti'nin sosyal devlet anlayışının en somut yansımasının TOKİ projeleri olduğunu belirten Ayan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda yürütülen konut projelerinin güncel rakamlarını paylaştı:
-
Tamamlanan Konutlar: Burdur'da şimdiye kadar bakanlık projeleri kapsamında 1.104 konut tamamlandı. TOKİ eliyle kente kazandırılan toplam konut sayısı ise 5 bin 145'e ulaştı.
-
Devam Eden ve Planlanan Yatırımlar: Burdur'un 10 ilçesinde toplam 1.485 konutun yapımı sürerken, 1.610 yeni konutun yapımı ise planlama aşamasında. Ayrıca kentte 7 milyar 377 milyon liralık yeni TOKİ yatırımları devam ediyor.
-
Kentsel Dönüşüm Desteği: Deprem gerçeğine karşı kentsel dönüşümün hayati bir mesele olduğunu vurgulayan Ayan, Burdur'da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla bugüne kadar yaklaşık 108 milyon liralık destek sağlandığını açıktı. Kent genelinde 985 binada risk tespiti yapılarak bu binaların büyük bölümünün güvenli yaşam alanlarına dönüştürüldüğü belirtildi.
Genel Başkan Yardımcısı Nilhan Ayan, "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla afetlere dayanıklı, sürdürülebilir ve insan odaklı şehirler inşa etmeye devam edeceklerini ifade ederek, yatırımların Burdur halkına hayırlı olmasını diledi.





