Türkiye siyasetinde yaşanan yeni parti hareketliliği Burdur’a da yansıdı. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Özgür Özel ile birlikte CHP’den ayrılarak YENİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer aldı. Yeni partinin Kurucular Kurulu ve Parti Meclisi’nde görev alan Akbulut, istifasının ardından Burdur kamuoyuna seslendi.

Türkiye siyasetinde dikkatleri üzerine çeken YENİ Parti’nin kuruluşuyla birlikte Burdur’da da siyasi dengeleri etkileyecek önemli bir gelişme yaşandı. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, uzun yıllardır siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ayırdı.

Özgür Özel ile birlikte hareket eden Akbulut, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’nin kuruluşunda yer alan milletvekilleri arasına katıldı. Süreç kapsamında Özel ile birlikte toplam 91 milletvekilinin CHP’den ayrıldığı bildirildi.

Yeni partide Kurucular Kurulu ve Parti Meclisi üyesi olarak görev aldığını açıklayan Akbulut, gelişmelerin ardından ilk kez Burdur kamuoyuna seslendi.

“Burdurlu hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda siyaset yaptık”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Burdurluların desteğiyle milletvekili seçildiğini hatırlatan Akbulut, siyasi yaşamında CHP’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nde çocukluğumdan beri gençliğimi geçirdiğim, il başkanlığı göreviyle, 5 yıl il başkanlığı göreviyle ve akabinde milletvekilliğiyle taçlanan bir dönemi, hepinizin malumu, yaşamıştım.”

Milletvekilliği döneminde siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm Burdur’a hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Akbulut, “Benim için AK Partilisi yoktu, Milliyetçi Hareket Partilisi yoktu, bir başka partilisi yoktu. Benim için Burdur vardı, Burdurlu seçmenlerim vardı” dedi.

“Özgür Özel’le bugün yepyeni bir sayfa açtık”

CHP’de yaşanan yargı süreçlerine değinen Akbulut, Burdur’dan kendilerine gelen talepler doğrultusunda Özgür Özel ile yollarına devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Akbulut, yeni parti kararını şöyle anlattı:

“Burdurlu hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda siyaset yapmıştık ve onların istekleri doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'le bugün yepyeni bir sayfa açtık. Bir parti kurduk. Adı Yeni Parti. Herkes için yepyeni bir parti.”

Yeni oluşumun yalnızca CHP’den ayrılanlara yönelik olmadığını vurgulayan Akbulut, Türkiye’de iktidar değişimi isteyen herkese yeni bir kapı açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Akbulut yeni partide iki görev üstlendi

Yeni partide üstleneceği görevleri de açıklayan İzzet Akbulut, Kurucular Kurulu üyesi ve Parti Meclisi üyesi olduğunu duyurdu.

Akbulut, “Tüm kıymetli hemşehrilerime, Burdurlu hemşehrilerime bu yolu beraber yürümek istediğimi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Bu partiyi otel odalarında kurmadık”

Partinin kuruluş sürecinde yaşananları da anlatan Akbulut; dilekçelerin İçişleri Bakanlığı’na teslim edildiğini, ardından Özgür Özel ile Hacı Bayram Veli’de cuma namazına gittiklerini ve 1. Meclis’e yürüdüklerini söyledi. Kurucular Kurulu üyeleriyle Anadolu Kulübü’nde ilk toplantının gerçekleştirildiğini belirten Akbulut, daha sonra TBMM’ye geçtiklerini ifade etti.

Akbulut, yeni partinin kuruluşuna ilişkin şu sözleri kullandı:

“Biz bu partiyi otel odalarında kurmadık, avukatlık bürolarında kurmadık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milli iradenin temsil edildiği yerde biz bu partiyi kurduk.”

“Kimseye kötü bir sözümüz olamaz”

CHP’de kalan eski yol arkadaşlarına yönelik de mesaj veren Akbulut, bundan önce birlikte siyaset yaptığı isimlerin kendileri için kıymetli olduğunu belirtti.

Partide kalmayı tercih edenlere saygı duyduklarını ifade eden Akbulut, “Kimseye asla ve asla kötü bir sözümüz olamaz. İsteriz ki hep birlikte olalım. Ama bazı arkadaşlarımız derse ki, ‘Biz yerimizde kalacağız.’ Onlara da saygımız sonsuzdur” dedi.

“Bu umudu tüm Türkiye’de büyütmek istiyoruz”

Açıklamasının sonunda Özgür Özel liderliğinde yollarına devam edeceklerini belirten Akbulut, yeni partinin çiftçilerden emeklilere, emekçilerden gençlere kadar geniş bir kesime umut olmasını istediklerini söyledi.

Akbulut, “Özgür Özel'in liderliğinde bu umudu tüm Türkiye'de büyütmek istiyoruz. Gelin, hep beraber olalım” sözleriyle Burdurlulara çağrıda bulundu.

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI