Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yeliz Özge Toyman'ın yürüttüğü "OKU-YORUM BULUŞALIM" adlı proje çerçevesinde proje ekibi İKBALE adlı romanı programlarına aldı. Projedeki tüm öğrenciler, bireysel olarak okudukları romanı, yazarıyla birlikte değerlendirdi.
     Yeliz Özge Toyman'ın hazırladığı bir slayt gösterimiyle başlayan söyleşide İKBALE ve yazarıyla ilgili sorular soran öğrencilerle keyifli anlar yaşandı.
     "Romanda deyimleri, atasözlerini sıkça kullanmışsınız. Bundan amacınız neydi?"
     "Romanı okurken çoğunlukla hüzünlendim, kimi yerlerde de tebessüm ettim. Birbirine zıt bu duyguları iç içe kullanma ve okura hissettirme çabanızda zorlandınız mı?"
     "Erken yaş evliliğinin bireyselden başlayarak çevresel, toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını romanda açıkça gördüm. Peki, bu sorunun ortadan kaldırılması için bizler ne yapabiliriz?"
     "Romanı yazarken en çok zorlandığınız bölüm hangisiydi?" gibi öne çıkan sorular yazarı tarafından cevaplandırıldı.
     Her bölüm girişinde bulunan halk müziğimizden örnek alıntıların, romanda geçen deyim, atasözü, halk sözlerinin, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladığını; romanın gerçek bir yaşamdan alındığını ve hayatta her şeyin acı-tatlı, iyi-kötü gibi zıtlıkları bir arada barındırdığını; insanları kör kuyudan çıkarmanın yegane yolunun eğitim olduğunu söyleyen Recep Yiğit, kitabın toplumda farkındalıklar oluşturmak amacıyla yazıldığını belirtti: Erkan yaş evliliğinin toplumsal bir sorun halinde devam ettiği ve annelerin hayatımızın en önemli varlıkları olduğu...
     Verdiğimiz her kararda, amaca ulaşabilmemiz için ilk adımın önemli ve bir o kadar da zor olduğunu söyleyen yazar, romanın ilk bölümünde zorlandığını ifade etti.
    Okul Müdürü Özlem Karpuz, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Recep Yiğit kitabını imzaladı.
     Okuma kültürü adına gerçekleştirilen etkinlikte ortam sıcak ve samimiydi.

812c38e9-d143-46f2-abd2-f930b03d5a6c7a554e61-0bf5-4a4b-955f-725c9fb01ae0

Kaynak: HABER MERKEZİ