Burdur ve Isparta valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı” kapanış oturumlarının ardından sona erdi.

MAKÜ’nün ev sahipliğinde Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün süren çalıştayda iklimi, doğası ve son yıllarda spor turizmi için yapılan altyapı yatırımları ile spor turizminde iddialı bir konuma gelen Göller Bölgesi’nin cazibe merkezi olma hedefine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu ve yol haritaları belirlendi.

Çalıştayın kapanış oturumunda sunumlar gerçekleştirildi. Futbol çalışma grubu sonuç raporunu Doç. Dr. Cem Sinan Arslan sundu. Doğa Sporları çalışma Grubu sonuç raporunu Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Kubilay Türkay, Salon Sporları ve diğer sporlar çalışma grubu sonuç raporunu ise Doç. Dr. Oğuzhan Dalkıran sundu.

Yapılan sunumların ardından çalıştayın genel değerlendirmesi ve kapanış bölümüne geçildi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, Doç. Dr. Cem Sinan Arslan, Doç. Dr. Oğuzhan Dalkıran ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Kubilay Türkay’ın yer aldığı değerlendirme bölümünde katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Akademi-sektör iş birliğinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, “İşbirliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sektör, kamu kuruluşları ve basının bir arada olması çok önemli. Önümüzdeki dönemde her kuruluşun kendi notlarını alarak bir kurgu içerisinde yoluna devem etmesi gerekiyor. MAKÜ olarak sporcu eğitim merkezleri ve olimpiyat merkezleri konusunda devam eden çalışmamız vardı bu çalıştaydan sonra da yine şekillendirmeye devam edeceğiz. Spor akademisi kurduk ama küresel salgın başlayınca ara verdik. Akademi-sektör işbirliği modelini üniversiteler olarak biraz daha güçlendirmemiz gerekiyor. Modelimizin başından bu yana kurgusu bu. Spor Araştırmaları Merkezi’miz var. Şu anda bu merkezde 7 uzman arkadaşımız var, akademisyen ve idari görevle görevlendirilmiş durumda ve bunun gerisinde bir fakültenin danışmanlığının inşa edildiği bir yapı. Bir takım kampı ya da bir takım sporu geldiği anda bir danışmanlık modelimiz var, şu an buna çalışıyoruz. Hangi spor branşı gelirse gelsin ilgili akademisyenin danışmanlığında kamp süresi içerisinde güçlü bir danışmanlık modeli sunulmuş olacak. Dünyada bunun çok başarılı örnekleri var. Uluslararası başarılara imza atmış ülkelerde teknik altyapı ve akademik alt yapı gücü ile bunu görüyoruz. Uzun vadede bakış açımız spor fakültelerinin bu düşünce ile hareket etmesi. Performans merkezini yaz sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Her sporcu için yapabileceğimiz analizler üzerinde çalışıyoruz. Tesis yönetimi ve antrenman sahalarının bakımı konusunda özel ekipler yetiştiriyoruz. Gelen sporcuların veya takımların burada sosyal mekanlar gibi ihtiyaçları olacak, bunun için de yapılanma sürecinde inşaatlar devam ediyor ve kısa zamanda tamamlanacak. Eylem planları konusunda işin her aşamasının yer aldığı bir rapor hazırlanacak ve bundan sonraki adımları ona göre atmaya devam edeceğiz. Ortaya koyduğumuz vizyon bir sektör bileşeni. Bundan sonra ortaya çıkacak yol haritasında görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Spor turizminin kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Daha güçlü adımlarla burada bu sektörün kökleşmesini sağlamak gerekiyor. Bazı spor branşları ile ilgili Isparta-Burdur öne çıkmalı. Çok iyi seçilmiş stratejik alanlarda, tesisleşmede ve yatırımlarda buna dikkat ederek hareket etmeliyiz. Çalıştaya katılan, görüş bildiren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çalıştay öğle yemeğinin ardından son buldu.