Genel Sağlık-İş Burdur Şubesi, sağlık iş kolunda yapılan yetki sayımı sonucunda Burdur genelinde yetkili sendika oldu. Şube Başkanı Ümit Gümüştaş yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının büyük desteğiyle yetkiyi aldıklarını belirterek önemli mesajlar verdi.
Gümüştaş, Burdur Devlet Hastanesi başta olmak üzere Gölhisar, Tefenni, Çavdır, Karamanlı ve Yeşilova hastanelerinde de yetkiyi kazandıklarını ifade etti. Genel Sağlık-İş Burdur Şubesi’nin kısa sürede büyük bir örgütlenme başarısı gösterdiğini vurgulayan Gümüştaş, yaklaşık 3 yıl önce 80 üyeyle başlayan sendikal mücadelenin bugün 1165 üyeye ulaştığını söyledi.

Açıklamasında uzun yıllardır sağlık iş kolunda etkili olan sendikaları da eleştiren Gümüştaş, sağlık çalışanlarının maaş ve özlük haklarında ciddi kayıplar yaşadığını savundu. Banka promosyon anlaşmaları ve toplu sözleşme süreçlerinde sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini öne süren Gümüştaş, bazı sendikaların çalışanların haklarını savunmak yerine siyasi yapılarla hareket ettiğini iddia etti.
“Sendika demek çalışan adına kazanım elde etmek ve gerektiğinde karar vericilere karşı çalışan lehine mücadele etmek demektir” diyen Gümüştaş, Genel Sağlık-İş’in bağımsız bir sendikal anlayışla hareket ettiğini belirtti.
Kurum yöneticilerinin herhangi bir sendikaya bağlı olmaması gerektiğini de dile getiren Gümüştaş, liyakatli yöneticilerin bağımsız kalmaları gerektiğini savunduklarını ifade etti. Önümüzdeki süreçte sendikalı yöneticilerin bağımsız kalmaları için girişimlerde bulunacaklarını belirten Gümüştaş, bu konuda kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.
Genel Sağlık-İş Burdur Şubesi olarak sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Gümüştaş, açıklamasının sonunda önceki dönem şube başkanlarına, yönetimlere, temsilcilere, üyelere ve ailelerine teşekkür etti.






