Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde yapılan üst düzey atamalar kapsamında toplanan Karma Komisyon, eski Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ı Kamu Denetçisi olarak seçti.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, yeni kamu denetçilerini belirlemek üzere bir araya geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bir dönem Burdur Valiliği görevini yürüten ve kentte geniş kesimler tarafından tanınan Şerif Yılmaz, Kamu Denetçisi olarak görevlendirildi.
Karar, Yılmaz’ın uzun yıllara dayanan kamu yönetimi ve bürokrasi tecrübesinin, devletin denetim mekanizmalarında da değerlendirileceği şeklinde yorumlandı.
GÖREVİ SADDETTİN KALKAN’DAN DEVRALDI
Şerif Yılmaz, Kamu Denetçiliği görevini süresi dolan Sadettin Kalkan’dan devralarak bugün itibarıyla resmen göreve başladı.
Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“TBMM Karma Komisyonunca 11 Aralık 2025 tarihinde seçildiğim Kamu Denetçiliği görevini, görev süresini tamamlayan değerli meslektaşım Sayın Sadettin Kalkan’dan devralarak bugün itibarıyla başladım. Allah mahcup etmesin.”






