Burdur’da Emekçi Kadınlar Kooperatifleri yılbaşı sergisi açıldı. Burdur’da el emeği ürünleri ile geçimini sağlayan kadınların sergide açtığı stantlar vatandaşlardan ilgi görürken Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’de, sergiye gelerek üretici kadınların tezgahlarını gezdi.

Burdur’da Burdur Belediyesi ve emekçi kadınların iş birliğiyle Emekçi Kadınlar Kooperatifleri yılbaşı sergisi açıldı. Emekçi kadınların Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’na kurduğu stantlar vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Üretici kadınların açtığı sergide, yiyecek, giyecek, ev dekorasyonu, makyaj ürünleri, oyuncaklar ve genel bakım malzemeleri gibi emekçi kadınlar tarafından üretilen birçok ürün satışa sunuldu. Vatandaşlar stantları gezerek alışveriş yaptı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, sergiye gelerek üretici kadınları ziyaret etti.

“Amacımız kadınlarımızın bir arada, üretimin içerisinde olabilmesi”

Emekçi Kadınlar Kooperatifleri yılbaşı sergisinde üretici kadınları ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Kadın Kooperatiflerimizin, evinde üretim yapan kadın kardeşlerimizin Burdur Kent Meydanı’nda satış yapmak üzere planladıkları etkinliği iklim ve hava koşulları nedeniyle Konferans ve Sergi salonumuza aldık. Kadınlarımızın evinde ürettiklerini Burdur halkına satabilmek için bu ve buna benzer etkinlikleri zaman zaman yapıyoruz. Amacımız kadınlarımızın bir arada, üretimin içerisinde olabilmesini ve günlük el harçlığını, cep harçlığını çıkarabilmesi, çocuğunun harçlığını sağlayabilmesine imkân tanımak. Asıl amacımız bu.” dedi.

“Daha çok kadınımıza ulaşmayı istiyoruz”

Burdur Hünerli Eller Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Kadriye Ayan ise şunları söyledi;

“Bugün burada Hünerli Eller Kadın Girişimi Kooperatifi olarak konağımızda ürettiğimiz gıda ürünlerini sergileme fırsatı bulduk. Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e bize bu pazarı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Diğer hanımlarımız da evde yapmış oldukları ürünleri burada sergileme fırsatı buldular. Bu tür etkinliklerin daha fazla olmasını, daha çok sergilemek istiyoruz. Bu şekilde etkinlikler düzenleyebilirsek kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamak düşüncemiz. Daha çok kadınımıza ulaşmayı istiyoruz.”

“Üreterek eve katkı sağlıyorum”

Üretici Süheyla Özen; “Dışarıda çalışmadığım için evde kendim bir şeyler yapmak istedim. Tesbih, takı, bileklik, telefon aksesuarları, örgü gibi ürünler yaparak eve katkı sağlıyorum. Çok şükür yaptığımız ürünleri satabiliyoruz.” dedi.

“Motivasyon açısından güzel bir etkinlik”

Üretici Nezahat Başhelvacı Sözgen; “Bu tür etkinliklerin sürekli olmasını istiyorum. Motivasyon ve hayata bağlama açısından hem maddi olarak güzel bir etkinlik oluyor. Ürünlerimin hepsini kendim tasarlıyorum. Aslında Ziraat Mühendisiyim ama hobi olarak da bu işi yapıyorum.” diye konuştu.  

Muhammet Fatih Başcı