Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün “Opera ve Bale Her Yerde” anlayışıyla hayata geçirdiği 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali, Burdur’da sanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahne aldığı “Halita (Doğu-Batı Buluşması)” adlı konser, Burdur Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sanat dolu geceye Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Balcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Tokat’ın yanı sıra çok sayıda Burdurlu sanatsever katıldı.

Solist Burak Pektaş’ın sahne aldığı konser, Erzurumlu bestekâr Hasip Dayı'nın Nihavend saz semaisiyle başladı. Programda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nden seçkin eserlerin yanı sıra, klasik batı müziğinin unutulmaz eserlerinden Ludwing Van Beethoven’ın “Ay Işığı Sonatı”nın birinci bölümü ve Erik Satie’nin “Gnossienne” adlı eseri de seslendirildi.

Doğu’nun duygulu ezgileri ile Batı’nın zarif melodilerini aynı sahnede buluşturan konser, izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Sanatseverler, alkışlarıyla geceye renk kattı.

I M G 7786

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI