Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destekleme modeli kapsamında, Burdur’daki çiftçilere de ürün bazlı olarak dekar başına 244 TL ile 549 TL arasında değişen destek ödemesi yapılacak.
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticileri kapsayan destekleme modelinde, ürün grupları dört kategoriye ayrıldı. Bu kapsamda, Burdur’da ekimi yapılan ürünlere göre çiftçiler farklı oranlarda destek alacak.
Kategoriye Göre Destek Tutarları:
-
1. Kategori Ürünler (Aspir, nohut, kuru fasulye, mercimek, mısır vb.): 244 TL/dekar
-
2. Kategori Ürünler (Buğday, arpa, yulaf, tritikale, çavdar): 317,2 TL/dekar
-
3. Kategori Ürünler (Ayçiçeği, çay, soya, fındık): 366 TL/dekar
-
4. Kategori Ürünler (Pamuk ve çeltik): 549 TL/dekar
Burdur’da yaygın olarak ekilen buğday, arpa, mısır, nohut, fasulye gibi ürünler, 1. ve 2. kategoride yer aldığı için çiftçiler 244 TL ile 317,2 TL arasında destek alabilecek. Pamuk ve çeltik üretimi yapan üreticiler ise en yüksek destek kaleminden yararlanabilecek.
Çiftçilere Çağrı: ÇKS Kayıtlarını Güncelleyin
Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları ve ürün beyanlarını zamanında yapmaları gerekiyor. Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere başvurularını ihmal etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.