Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölhisar İlçe Örgütü Olağan Kurultayı’nda ilçe başkanlığı yarışı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Oylar eşit çıkınca başkan, kura ile belirlenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Gölhisar İlçe Örgütü’nün 27 Eylül 2025 tarihinde yapılan olağan kurultayında, ilçe başkanlığı için Ünal Akalın ve Hasan Salman yarıştı.

Seçim sonucunda Ünal Akalın 30 oy, Hasan Salman ise 29 oy aldı. Ancak Hasan Salman’ın yaptığı itiraz sonucunda bir oy geçersiz sayıldı. Böylece iki aday da 29’ar oyda kaldı.

Oyların eşitlenmesi üzerine İlçe Seçim Kurulu, başkanın kura ile belirlenmesine karar verdi.
Kura çekimi, 30 Eylül 2025 Salı günü saat 14.00’te, hakim ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı gözetiminde gerçekleştirilecek.

Parti yetkilileri, sürecin demokratik teamüller çerçevesinde ilerlediğini belirterek, kura sonucunda seçilecek başkana başarılar diledi.

CHP Gölhisar İlçe Başkanlığı’nda yeni dönemin, kura çekiminin ardından resmen başlayacağı açıklandı.

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI