Burdur İl Müftülüğü, Umre ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkacak olan vatandaşlar için rehberlik niteliğinde bir eğitim programı organize etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde, yolculuk öncesi ve esnasında yapılması gerekenler uzman isimler tarafından aktarıldı.

Kur'an Tilaveti ve İlahilerle Başladı
Program, MAKÜ Camii Başimam Hatibi Zekeriya Ersoy'un gönüllere hitap eden Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Tilavetin ardından Ersoy tarafından seslendirilen ilahiler, salonda manevi bir atmosfer oluşturdu.
Müftü Çelik: "İbadet Bilinçli Yapılmalı"
Seminerin açılış konuşmasını yapan Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, umrenin sadece fiziksel bir yolculuk değil, derin bir manevi arınma olduğunu ifade etti. Çelik, ibadetin usulüne uygun ve yüksek bir bilinçle yerine getirilmesinin önemine dikkat çekerek umrecilere tavsiyelerde bulundu.

Kapsamlı Bilgilendirme Yapıldı
Eğitim programı kapsamında İl Müftü Yardımcıları Mehmet Atay, Dr. Semih Acet ve Fatma Ekiz farklı başlıklarda sunumlar gerçekleştirdi. Seminerde şu konular detaylandırıldı:
-
Umre ibadetinin temel usul ve esasları.
-
Yolculuk süreci ve teknik detaylar.
-
Kutsal mekânlarda (Mekke ve Medine) dikkat edilmesi gereken kurallar.
-
Yolculuk öncesi gerekli olan manevi hazırlıklar.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona eren seminer, kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.




