MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’da Burdur Genç İHH ve MAKÜ İHH tarafından ‘Kudüs’le özgürlük buluşması’ programı düzenlendi.

MAKÜ Konferans salonundaki programda Kudüs araştırmacısı ve yazar Musa Biçkioğlu söyleşi gerçekleştirirken Grup Kıyam ezgi grubu tarafından konser verildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Burdur Genç İHH tanıtım filminin izlenmesinin ardından Burdur Genç İHH Başkanı Yusuf Salih Göçer tarafından açılış konuşması yapıldı.

“İHH olarak, her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli kardeşlerimizin yanındayız”

Burdur Genç İHH Başkanı Yusuf Salih Göçer konuşmasında, “Burdur Genç İHH ve MAKÜ İHH olarak hazırlamış olduğumuz Kudüsle Özgürlük Buluşması programımıza hepiniz hoş geldiniz. Bugünün konusu olan Kudüs, insanlığın en köklü mirasına tanıklık eden evrensel bir değerdir. Kudüs, Hz. Âdem’den (a.s.) itibaren nice peygamberin hatırasını barındıran mukaddes bir beldedir. Bu itibarla Kudüs, muhabbete bağlı bir yönelişin sembolü olarak, Müslümanların hayatında vazgeçilmesi asla mümkün olmayan mübarek bir şehirdir. Müslümanların hâkimiyetinde asırlar boyunca üç dinin mensupları bir arada bulunmuş özgürce ve hoşgörü içinde birlikte yaşamışlardır. Nitekim bugün azgın bir azınlığın elinde, insanlığı mahcup eden görüntülere sahne olmaktadır. Sömürgeleştirilen Filistin topraklarında, tarihi mekânlar tarumar edilmiş yerli halkın tüm imkânlarına el konulmuş, çeşitli baskı ve uygulamalarla halk, şehri terk etmeye zorlanmıştır. Bu bilinçli istila politikalarıyla dünyanın değişik ülkelerinden Yahudiler, Filistin topraklarına taşınmaya başlamıştır. Böylece Filistin topraklarının işgaliyle başlayan süreçte Müslümanlar; baskı, zulüm, işkence ve hatta katliama maruz kalmış, her türlü hak ve özgürlükten mahrum bırakılmış, tüm imkânları gasp edilmiştir.  Kudüs’ü işgal edenler, İslam toplumlarını dağınık ve zayıf gördüklerinden dolayı kendilerinde bu cesareti bulmaktadırlar. Bu bağlamda, özellikle son iki asırlık süreçte dünyada ve coğrafyamızda yaşananlar iyi analiz edilmelidir. Belki de Kudüs, ümmetin bir asırdır, çiğnenen onurunu, viran olan yurdunu, dağılan vahdetini kurtarmak için ilahi bir vesile ve rahmettir. Güçlü ve müreffeh bir İslam dünyası, aynı zamanda bütün insanlığın huzur ve güvenini de temin edecek; hak, hukuk, adalet, emniyet arayan insanlığın vicdanı ve umudu olacaktır. İHH olarak, her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Aynı gaye uğrunda 12 yıl önce mavi Marmara gemisinde şehit edilen 10 kardeşimizi ve dün şehit olan 5 mehmetçiğimizi rahmetle anıyorum.   Katılımlarınız için siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı ve konuk Kudüs araştırmacısı ve yazar Musa Biçkioğlu söyleşi gerçekleştirdi. Hediye takdimi ve Grup Kıyam konserinin ardından program sona erdi.