Burdur’da Manavlar ve Sebzeciler Esnaf Odası ile S.S. Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hakkında Savcılık ve Ticaret Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılması için müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, S.S. Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde geçmiş döneme ait usulsüz harcama iddiaları ve kullandırılan kredilerdeki bazı işlemler mercek altına alındı. Görevlendirilen müfettişin, bu konularla ilgili detaylı bir inceleme yürüttüğü bildirildi.
Ayrıca, Burdur Manavlar ve Sebzeciler Esnaf Odası’nda yapılan işlemlere ilişkin kayıtların da incelendiği belirtildi. Müfettişlerin, yapılan tespitlerin ardından hazırlayacakları raporu ilgili mercilere sunacakları öğrenildi.
Her iki kurumda da yürütülen incelemelerin sonucunun, önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.




