Burdur’da 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında ilki kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Merkez ve 10 İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri koordinesinde kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, kurum müdürleri, halk eğitim usta öğreticileri ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “İnsan hayatının her anında karşı karşıya olduğu, doğrudan veya dolaylı olarak edindiği geniş yelpazede değerlendirilebilen bir kavram olan öğrenme, yaygın bir söylem ile beşikten mezara kadar ömür boyu devam eden bir süreçtir. Öğrenme kavramının çerçevesi incelendiğinde iki önemli bileşenin öne çıktığını görüyoruz. Bu bileşenler değişim ve sürekliliktir. Başka bir ifadeyle öğrenme sonucu davranışlarda bir değişiklik meydana gelirken bu değişiklik zaman içerisinde süreklilik ister. Çünkü hayatın döngüsü içerisinde hiçbir şey aynı çizgide kalmaz. Öğrenme de süreklilik kavramının en temel karşılığı da hayat boyu öğrenmedir. Hayat boyu öğrenme, günümüzde eğitim, sosyal, kültürel ve bilimsel işlevlerin yanı sıra nitelikli iş gücü yetiştirme, küresel ve ekonomik gelişime katkı sağlama boyutlarıyla da ön plana çıkmaktadır. Bu yeni anlayış içerisinde eğitim bebeklikten yetişkinliğe uzanan pekçok yöntem ve kaynağı içeren devamlılığı olan bir süreci ifade etmektedir. Hayat boyu öğrenme, öğrenen toplum haline gelinebilmesi için gerekli en temel yapı taşı olması, kişileri bilinmeyen durumlara hazırlaması ve onların sahip oldukları kapasiteleri geliştirmesi bakımından hem toplumsal hem bireysel ihtiyaçları karşılayacak kurumların arttırılmasını tetiklemesi ve böylelikle geniş bir alanda toplumun tamamında etkili olması nedeniyle çok önemlidir. Hayat boyu öğrenme örgün öğrenmeyi, yaygın öğrenmeyi teknik eğitim ve becerilerinin kazanılmasını sağlayan kursları, iş yerinde kazanılan mesleki becerileri ve diğer becerilerin kazanılmasına yol açan öğrenmeyi de içermektedir. Bu yüzden hayat boyu öğrenme yaş, statü, ya da eğitim seviyesine bakılmaksızın okullarda, üniversitelerde, evde, işte ya da toplum içinde herhangi bir yerde gerçekleştirilebilmektedir. Bugün burada 11 Halk Eğitim Merkezimiz tarafından büyük bir emekle kursiyerlerimiz tarafından el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesi için bir aradayız. Tekrar hoş geldiniz diyorum. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşması sonrası Vali Ali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesiminin yapılarak açılışı yapılan sergide, kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler beğeniye sunuldu.

Sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceleyip kursiyerleri tebrik eden Vali Ali Arslantaş, “Milli Eğitim Bakanlığımız her zaman her yerde eğitim diyor. Bu hafta boyunca da hem merkezde hem de ilçelerimizde programlarımız olacak. Çevrim içi programlarımız başladı. Bugün iki sergimiz var, iki çevrim içi programımız daha olacak.
Aslında açık alanda program yapmayı hepimiz özlemişiz. Bugün bunu bir kere daha fark ettik. İnşallah bu pandemi musibetinden İlimizi bir an önce kurtarır eski normal düzenimize döneriz.
2020 yılının Ocak ayında bu tarafa 926 kurs açan halk eğitimimiz, hayat boyu öğrenmeye bir buçuk yılda 22 bin kişiyi eğitmiş. Bunun yanında devam eden Açık Lise ve Açık Orta Okul eğitimlerimizden 2 bin 500 öğrencimiz devam ediyor. Milli Eğitim Müdürümüzü, Halk Eğitim Eğitimimiz ve bunun yanında emektarlarımızı hocalarımızı, kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Arslantaş ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan elsanatları, dikiş-nakış, giyim, takı tasarım kurslarında kursiyerlerin yaptıkları el işi çalışmalarını içeren sergiyi gezdi ve usta öğreticiler ile kursiyerlerden bilgi aldı.