Burdur’da 6 ay önce evlenen genç çiftin karıştığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kazada yaşamını yitiren Rabia Yalçın ile eşi Orhan Yalçın’ın düğün davetiyesi ve kaza anına ait güvenlik kamerası görüntüleri yürekleri dağladı.

Kaza, Burdur merkez Emek Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nda meydana geldi. Orhan Y. (23) idaresindeki 20 SE 787 plakalı otomobil, iddiaya göre aynı yönde ilerleyen 55 BZ 360 plakalı kamyonun sıkıştırması sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Kazada araçta yolcu olarak bulunan eşi Rabia Yalçın (22) hayatını kaybederken, sürücü Orhan Yalçın yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Rabia Yalçın’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralı Orhan Yalçın ise ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Davetiyedeki Sözler Yürek Burktu

Genç çiftin geçtiğimiz 15 Ağustos’ta nikah, 23 Ağustos’ta kına ve 24 Ağustos’ta düğün yaparak evlendikleri öğrenildi. Kalp baskılı davetiyelerinde yer alan “Mutlu sona değil, sonsuz mutluluğumuza davetlisiniz” sözleri, kazanın ardından sosyal medyada da paylaşılarak büyük üzüntüye neden oldu.

Kaza Anı Kamerada

Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde kamyon ve otomobilin aynı yönde ilerlediği, korna sesinin duyulduğu ve kamyonun otomobile yakın mesafede seyrettiği anlar yer aldı. Kısa süre sonra otomobilin kontrolden çıkarak refüjdeki direğe çarptığı görüldü.

Taburcu Oldu, Eşinin Cenazesine Katıldı

Hastanedeki tedavisi tamamlanan Orhan Yalçın, kolu sargılı halde eşi Rabia Yalçın’ın Sultandere Mezarlığı’ndaki cenaze törenine katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Yalçın’a yakınları destek oldu. Genç kadının tabutuna duvak yerleştirildiği görüldü.

Kamyon Sürücüsü Tutuklandı

Kazanın ardından gözaltına alınan kamyon sürücüsü Cemalettin Güdek, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinde otomobili fark etmediğini ve kazayı dikiz aynasından gördüğünü öne süren Güdek, çıkarıldığı mahkemece “Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI