Burdur’a AVM yatırımı yapılması amacıyla elini taşın altına koyan yerel iş insanları ve AVM ortakları, projenin geleceğini şekillendirmek üzere BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’in başkanlığında bir araya geldi. Toplantıya katılarak iş dünyasıyla buluşan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz’a, projenin mevcut durumu ve gelinen son nokta hakkında kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.
AVM Ortaklarının Talep ve Önerileri Ele Alındı
Karşılıklı değerlendirmelerin ve fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantının ana odağını, AVM ortaklarının kendi sektörlerine yönelik güncel görüşleri, talep ve önerileri oluşturdu. Projenin Burdur ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkılar etraflıca ele alınırken, yerel yatırımcıların sürece olan inancı ve kararlılığı bir kez daha vurgulandı.
Tıp Fakültesi'nden Salda Gölü'ne: Burdur'un Tüm Gündemi Bu Toplantıda!
Toplantının derinliğinde sadece AVM projesi değil, Burdur'un sosyoekonomik yapısını ve geleceğini yakından ilgilendiren çok geniş bir gündem maddesi de masaya yatırıldı. Toplantıda; kentin ticari alanları, Tıp Fakültesi, yeni hastane projesi, özel okulların durumu, tarihi Yukarı Pazar, şehir stadyumu ve Burdur turizmi ile dünya harikası Salda Gölü’ne yönelik planlamalar konuşuldu.
Bunların yanı sıra kentin vizyon projeleri ve sorunları şu başlıklarla etraflıca değerlendirildi:
-
Altyapı ve Ulaşım: Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi, içme suyu ve altyapı çalışmaları, tren yolu hatları ile Termik Santral - MAKÜ - Adliye Kavşaklarının mevcut durumları,
-
Sanayi ve Ekonomi: İhracatçıların küresel pazarda yaşadığı sorunlar, Batı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımları, ekonomi programı, yerli sanayi hamleleri ile tarımın sanayiye adaptasyonu süreçleri,
-
Enerji ve Finansman: Kredi ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar, tematik devlet destekleri, Güneş Enerji Santralleri (GES) ve trafo tesislerinin kapasiteleri, uluslararası fon kaynakları,
-
Sosyal Gelişmeler: Kentin spor ve futbol yatırımları, bölgedeki tersine göç hareketliliği ve yerli otomobil TOGG konusundaki gelişmeler.
Milletvekili Korkmaz Çalışmalarını Aktardı, Başkan Keyik Teşekkür Etti
İş insanlarının ve AVM ortaklarının taleplerini tek tek not alan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, kendisine aktarılan tüm bu hayati konularda Ankara ve yerel düzeyde yürüttüğü çalışmalar hakkında güncel açıklamalarda bulundu.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ise, Milletvekili Korkmaz’ın davete icabet ederek Burdur’un geleceği için taşın altına elini koyan iş insanlarıyla bir araya gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Keyik, Burdur ekonomisinin büyümesi adına gösterdiği duyarlılık ve desteklerden dolayı Milletvekili Korkmaz'a tüm iş dünyası adına teşekkürlerini iletti.



