Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 125. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile 2025 yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında, Burdur’a yeni hekim kadroları tahsis edildi.
Bu kapsamda ilimiz ve ilçelerimize 6 Uzman Tabip, 1 Uzman Diş Tabibi, 1 Tabip ve 1 Diş Tabibi olmak üzere toplam 9 yeni tabip kadrosu ayrıldı.
Yeni atamalarla birlikte Burdur ve ilçelerinde Göğüs Cerrahisi, Hematoloji, İç Hastalıklar, Üroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Romatoloji, Uzman Diş Tabibi, Tabip ve Çocuk Diş Tabibi branşlarında hizmet verilecek.
AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yeni atamaların sağlık hizmetlerimize güç katmasını temenni ediyor, ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Sağlık Bakanlığı’nın bu yeni kadro tahsisiyle birlikte, Burdur’un sağlık altyapısının daha da güçlenmesi ve vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması bekleniyor.





