Burdur’un Gölhisar ilçesi ile Denizli’nin Çameli ilçesi arasındaki Böğrüdelik Yaylası’na bir cismin düştüğü yönünde gelen ihbar üzerine başlatılan arama-tarama çalışmalarına ilişkin Burdur Valiliği yeni bir açıklama yaptı.

Valilik, saat 18.46’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan ihbar sonrası tüm ilgili kurumların hızla harekete geçirildiğini belirtti. Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ve trafik timlerinin, termal drone destekli arama çalışmasıyla Böğrüdelik Yaylası ve çevresindeki yerleşim alanlarını taradığı aktarıldı. Yapılan detaylı saha çalışmalarında ihbarda belirtilen olaya dair herhangi bir iz ya da somut bulguya rastlanmadığı, bölgede olumsuz bir duruma rastlanılmadığı kaydedildi. Açıklamada, arama-tarama faaliyetlerinin 22.30 itibarıyla sona erdiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bugün saat 18.46 sıralarında, Gölhisar ilçemiz ile Denizli ili Çameli ilçesi arasında kalan Böğrüdelik Yaylası mevkisine bir cismin düştüğüne dair 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ulaşması üzerine, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli değerlendirmeler yapılmış; Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ve trafik timleri tarafından Böğrüdelik Yaylası başta olmak üzere çevre yayla ve yerleşim alanlarında termal drone destekli arama ve tarama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yapılan saha çalışmaları sonucunda, ihbara konu olaya ilişkin herhangi bir iz veya somut bulguya rastlanılmamış, bölgede herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Arama ve tarama faaliyetleri saat 22.30 itibarıyla sonlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI