Burdur Valiliği tarafından kamuoyuna duyurulan trafik güvenliği ve asayiş tedbirleri paketinin detayları şu şekildedir:
1. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) 1 Hafta İçinde Devreye Giriyor
Yol güzergahı boyunca asayiş denetimleri ile trafik kontrollerinin etkinliğini artırmak amacıyla Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kurulumuna resmen başlandı. Valilik, söz konusu montaj ve entegrasyon çalışmalarının 1 hafta içerisindetamamlanarak sistemin aktif hale getirileceğini bildirdi.
2. Yeni Jandarma Karakolu ve Kontrol Noktası İçin İlk Kazma Vuruldu
Karayolu üzerinde sürekli ve etkin denetim sağlamak adına stratejik bir adım daha atıldı. Güzergah üzerinde kurulması planlanan Jandarma Bölge Trafik İstasyonu ve Yol Kontrol Noktası için yer tespit çalışmaları neticelendirilerek inşaat faaliyetlerine başlandı.
3. Ortalama Hız Koridoru ve EDS Ay Sonuna Kadar Hazır
Sürücülerin hız sınırlarına uymasını sağlamak ve can kayıplı kazaların önüne geçmek amacıyla planlanan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ile Ortalama Hız Koridoru çalışmalarında son viraja girildi. Bu sistemlerin kurulumunun Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
4. Ağır Vasıtalara Sıkı Denetim: Tonaj İstasyonu Geliyor
Özellikle yük taşıyan ağır vasıtaların karayoluna verdiği zararı engellemek ve tonaj kaynaklı kazaların önüne geçmek amacıyla güzergaha bir karayolu ağırlık denetim istasyonu kurulacak. Burdur Valiliği, istasyonun kurulması yönündeki talebini Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) ilettiğini ve konuya ilişkin koordinasyon çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı.
Burdur Valiliği, söz konusu yatırımlarla birlikte Isparta-Antalya devlet karayolunun çok daha güvenli, konforlu ve denetlenebilir bir arter haline geleceğini vurguladı.




