Ziraat Türkiye Kupası 1.tur karşılaşmasında Burdur Maküspor- Tarsus İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.
Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İbrahim Güner, Ufuk Çelebi, Mustafa Kara ve Burak Memiş Güvenç'ten oluşan hakem dörtlüsü yönetti.
Çok sayıda Burdurlu sporseverin de destek verdiği Burdur Maküspor, karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraftı.
Maçın 10.dakikasında Mehmet Nazif Şahin attığı golle Burdur Maküspor'u, 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu golle sonuçlandı.
Maçın ikinci yarısında beraberliği arayan taraf Tarsus İdman Yurdu olurken, Burdur Maküspor kalecisi kalesini gole kapattı.
Maçın 84.dakikasında gelişen atakta Burdur Maküspor'dan Nurullah Aslan attığı golle farkı ikiye çıkardı. Burdur Maküspor:2-Tarsus İdman Yurdu:0
Son dakikaları gergin geçen maçta 90+1.dakika kullanılan korner atışı sonucunda Kamil Yüksel'e çarpan top, Maküspor ağlarına gitti ve skor 2-1 oldu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Burdur Maküspor- Tarsus İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.
HABER: HÜSEYİN ÇUBUK