Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 187’nci yıl dönümü dolayısıyla Burdur’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde hem kan bağışı kampanyası düzenlendi hem de vatandaşlarla bir araya gelinerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kutlamalar kapsamında 9 Haziran 2026 Salı günü Burdur Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Parkı önünde Türk Kızılayı’na ait kan bağış tırında “Vatan için canda veririz, kan da veririz” temasıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Jandarma personeli ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyanın 10-11 Haziran 2026 Çarşamba ve Perşembe günleri Bucak ilçesinde devam edeceği, 12 Haziran 2026 Cuma günü ise yeniden Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda sona ereceği öğrenildi.

Öte yandan kutlamalar çerçevesinde Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Salı Pazarı girişindeki Bedesten Çarşısı’nda tanıtım stantları da kuruldu.
Vatandaşlar stantları ziyaret ederek bilgiler aldı.
Burdur İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Balcı ile jandarma personeli stantları ziyaret eden vatandaşlara pişi ve lokma tatlısı ikram etti. Etkinlikte çocuklu ailelere balon ve çeşitli hediyeler dağıtılırken, vatandaşlar jandarma ekiplerine yoğun ilgi gösterdi.














