Burdur’da yerel siyasetin son günlerde kilitlendiği, bugün öğleden sonra yapılacak olan (6 Nisan 2026 Pazartesi) herkesin odak konusu İl Genel Meclisi başkanlığı seçiminde peş peşe ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Bugünkü seçim öncesinde Meclis seçiminin kilit partisi, Milliyetçi Hareket Partisi de (MHP) başkan adayı çıkarmayı kararlaştırdı. Bu gelişmenin seçimin sonucunu direkt etkilemesi bekleniyor. MHP Bucak İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Öztürk de başkan adayı olarak seçime girecek. Böylece Burdur’da İl Genel Meclisi başkanlığının “üçlü bir yarışa” dönüşmesi bekleniyor.

Burdur İl Genel Meclis Başkanlığı için AK Parti'den Volkan Mengi ve CHP'den Semih Çelikkaya yarışması beklenirken, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’de başkan adayı çıkarma kararı aldı.

Yeni Gün’deki son dakika gelişmesine göre; MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün, MHP’nin de bir başkan adayı ile seçime katılma kararı aldığını, başkan adaylarının da Bucak İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Öztürk olduğunu Yeni Gün Medya'ya açıkladı.

Günlerdir Burdur’da konuşulan seçim öncesinde, AK Parti’nin kendi arasında yaptığı oylama sonucu grup kararı olarak İl Genel Meclisi Merkez Üyesi Volkan Mengi’yi, CHP’nin de yine İl Genel Meclisi Burdur Merkez Üyesi Semih Çelikkaya’yı aday göstermesi bekleniyordu...

Bu durumda Cuhhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’li üyelerin tavrının sonucu belirlemesi beklenirken, bir son dakika sürprizi de MHP’den geldi. AK Parti ile MHP arasında İl Genel Meclisi başkanlığında bir isim üzerinde uzlaşma sağlanamayınca, MHP de kendi adayını çıkarma kararı aldı.
Toplam 27 üyenin oy kullanacığı seçimde, MHP’nin bu atağı ile seçim de her türlü sonucun çıkma ihtimali var...

484179608 10162658170157298 4845733454308599261 N

CHP’de aday belirleme sürecinde Merkez’den Semih Çelikkaya ile Bucak’tan Muzaffer Özdemir isimleri öne çıkarken, parti içinde yapılan oylamada Semih Çelikkaya’nın 6 oy, Muzaffer Özdemir’in ise 5 oy aldığı öne sürülüyordu... CHP’nin grup kararı gereği adayı Semih Çelikkaya ile başkanlık için yarışması bekleniyor.

Volkan Mengi

AK Parti’de de aday belirleme süreci hafta boyunca hareketli geçti. Gerek hafta için gerek hafta sonu yapılan görüşmeler, parti içi oylamalarda da Volkan Mengi ismi öne çıktı. AK Parti Grubunun Volkan Mengi ile başkanlık yarışında olacağı tahmin ediliyor.
Tüm bu gelişmelerden sonra 4 oya sahip MHP’de Mehmet Öztürk ile seçime giriyor.
Seçimin sonucunu fireler mi belirleyecek?
Şimdi herkes, bu sorunun cevabının peşinde...

İl Genel Meclisi Üyeleri:

Merkez (5 üye)
3 CHP: Semih Çelikkaya, Sevilay Arslan, Naim Şahin
2 AK Parti: Volkan Mengi, Halil Çiçek

Ağlasun (2 üye)
2 AK Parti: Göksel Akça, Ayhan Candan

Altınyayla (2 üye)
1 AK Parti: Hüseyin Ünal
1 MHP: Nasuh Aksoy

Bucak (4 üye)
2 CHP: Muzaffer Özdemir, Özgür Özmen
1 AK Parti: İbrahim Avcıl
1 MHP: Mehmet Öztürk

Çavdır (2 üye)
1 CHP: Bayram Çoban
1 MHP: Mukadder Bayır

Çeltikçi (2 üye)
1 AK Parti: Hasan Altay
1 CHP: Mustafa Tokur

Gölhisar (2 üye)
1 AK Parti: Sultan Karagöz
1 Bağımsız: Abdullah Atasoy (MHP’den seçilmişti - ihraç)

Karamanlı (2 üye)
1 AK Parti: İsmail Akkaya
1 CHP: Osman Erkanal (Vefat eden üye Ali Özçoban’ın yerine geldi)

Kemer (2 üye)
1 AK Parti: Mustafa Düzgün
1 CHP: Osman Çelik

Tefenni (2 üye)
1 Zafer Partisi: Levent Tokmaker (MHP’den seçilmişti - istifa)
1 AK Parti: Osman Uysal

Yeşilova (2 üye)
2 CHP: Serkan Yıldırım, Hamdi Çelik.

Kaynak: ŞADİYE ÜNAL