Burdur İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Burdur Eğitim Çalıştayı, “Eğitimde Herkesin Sözü Var” temasıyla başladı. Üç gün sürecek program kapsamında öğrenci, öğretmen ve yöneticiler bir araya gelerek Burdur’daki eğitimin niteliğini artırmaya yönelik görüş ve önerilerini paylaşacak.

Çalıştayın ilk ayağı bugün öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Takvime göre 18 Şubat’ta Öğretmen Çalıştayı, 20 Şubat’ta ise Yönetici Çalıştayı düzenlenecek.

Çalıştay süresince; eğitim-öğretim süreçlerinin geliştirilmesi, akademik başarı, değerler eğitimi, okul-aile iş birliği, rehberlik hizmetleri ve yenilikçi uygulamalar gibi birçok başlıkta kapsamlı değerlendirmeler yapılacak. Katılımcıların ortaya koyduğu görüş ve öneriler rapor haline getirilerek il genelindeki eğitim politikalarına yön vermesi hedefleniyor.

İl genelinden yoğun katılımla başlayan çalıştayın, ortak akıl ve istişare kültürüyle Burdur’daki eğitimin kalitesine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Açılışta konuşan Burdur İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç, “Tüm paydaşların görüşlerinin dikkate alınacağı bu sürecin, Burdur eğitimine önemli katkılar sunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MUHAMMET FATİH BAŞCI