Burdur Belediyeler Birliği’nin Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirdiği bilgilendirme semineri, birliğe üye belediyelerin başkan, başkan yardımcısı, meclis üyesi ve bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Burdur Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Seminer üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve personelin katılımıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu, görev ve sorumluluklar ile Katı Atık Bertaraf Tesisinin tanıtımı, işletilmesi konularında bilgilendirme semineri başladı.

Antalya’da düzenlenen bilgilendirme seminerine Burdur Belediyeler Birliği ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve personel katıldı.
Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Burdur Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyeler Birliği olarak 2016 yılında Katı Atık Bertaraf Tesisini hayata geçiçerek Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu ifade etti.

Başkan Ercengiz yaptığı konuşmada; “Burdur Belediyeler Birliği’nin öncelikli olarak tek bir noktaya odaklanarak önemli bir çevre sorununu ve yerel yönetimlerin en temel görevlerinden birisi olan katı atığın alanından alınarak bertaraf edilmesi hatta enerjiye dönüştürülmesiyle yönelik bir başlangıç noktası vardı. 2014 yılında göreve geldiğimizden buyana önemli bir yol kat ettik. 2016 yılında yapmış olduğumuz yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına özel bir şirkete ihale ederek örnek bir projeyi hayata geçirdik. Kamu-özel işbirliği ortaklığında yapılan birçok faaliyete örnek olabilecek bir birlikteliği sağladık. Toplanan çöpten enerji üretilmesi ve bu üretilen enerjiden de kar ortaklığı alınması üzerine kurulmuş bu kamu özel işbirliği Türkiye'de örnek olacak bir yatırımı kazandırmış olduk. Burdur Belediyeler Birliği'nin yaptığı anlaşmaya benzer bir anlaşmayı bugüne kadar yapabilmiş başka hiçbir belediyemiz yok. Amacımız çöpten bir şekilde belediyeleri kurtararak çöpten enerji elde etmek. Zaten sistemi de bu kurgu üzerine inşa ettik. Her ay sonunda sizlere tahakkuk eden karşılığı bildiriyor ne kadar çok fazla ulaştıran belediyemiz varsa o kadar gelir elde ediyor. Bugün geldiğimiz nokta 3 aktarma istasyonu ve 6 çekici ile kendi içinde bir otomasyona döndüren çöpü kaynağında bekletmeyen enerjisini tüketmeyen ve kaynağı aktaran bir modeli benimsedik. Bu konuları hep beraber konuşup tartışabileceğimiz iyi bir fırsat olacak. Bugün ve yarın bizler için katılımlarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum keyifli bir çalışma ortamı ve birkaç gün olmasın diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından TBB Hukuk İşleri Müdürü Av. Zeliha Dikyol’un Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri’nin görev ve sorumlulukları konulu semineriyle devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ