Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, yaklaşan Kurban Bayramı Öncesi Çavdır Belediyesi Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gündüzalp ve Yıldız, geçen yıla göre kurbanlık hayvan satışlarının hem daha yavaş hem de fiyatların düşük seyrettiği bilgisini aldıklarını belirterek, “Temennimiz kurbanlıklara talebin artması, beklentilerin karşılanmasıdır” dedi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Kurban Bayramına sayılı günler kala Çavdır Belediyesi Hayvan Pazarını ziyaret etti. Başkan Gündüzalp’e, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kahraman Arlı, Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Boz, Meclis Üyeleri Arif Çakır, Süleyman Candan, İsa Yalçın, Halil Aygın, Burdur İli Damızlık ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kırlı eşlik etti.

ÜRETİCİMİZE/EKONOMİMİZE DESTEK OLALIM

Kurbanlık hayvanları, özellikle küçükbaş hayvanları ilimizin çeşitli noktalarında bulunan hayvan pazarlarından, yerli üreticiden alınması gerektiği tavsiyesinde bulunan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, “Marketlerden kurbanlık alınmaması yönünde vatandaşlarımızdan özellikle rica buluyorum. Kurbanlıklarını görerek almasında fayda var. İçinde bulunduğumuz dönemde, kurbanlıklarımızı üreticimizden alarak hem onlara hem de il ekonomimize destek olmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK

Esnafın sorunlarını yerinde dinleyen, talepleri ele alan Başkan Gündüzalp, “Bugün üreticilerimizle iç içe olmak, onların sorunlarına çözüm üretmek için Çavdır’a geldik. Üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, yem fiyatlarındaki artışın, hayvansal üretimi ve fiyatlarını ciddi anlamda etkilemesine rağmen, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre düşük tutulduğu, ama buna rağmen vatandaşlarımızdan çok fazla talep gelmediğini gördük” şeklinde konuştu.

GİRDİ MALİYETLERİ KURBANLIKLARA YANSITILMAMIŞ

Yemdeki yüksek fiyat artışlarının, üreticileri büyük oranda mağdur ettiğini aktaran Gündüzalp, “Girdi maliyetlerindeki artışlar, kurbanlık fiyatlarını etkilemiştir. Ama bu artışlar, pazar fiyatlarına yeterince yansıtılmamıştır. Üreticimiz emeğinin karşılığını alamıyor, vatandaşımızda kurbanlık almakta zorlanıyor. Temennimiz, kurbanlıkların yerli üreticiden alınarak, hayvan pazarlarındaki canlılığın sağlanması ve hayvan satışlarında beklentilerin karşılanmasıdır” dedi.

HİJYENE DİKKAT EDELİM

Üreticilerin, 1,2 yıl boyunca besledikleri hayvanları zararına da olsa satarak, emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirten Gündüzalp, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bunun karşılığında vatandaşlarımızda uygun fiyatlardan, kendi üreticimizden alım yapması olacaktır. İnşallah kurban pazarlarımızdaki hareketlilik, geçmiş bayramlarımızı aratmaz. İçinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle hijyen tedbirlerine her zamankinden daha fazla dikkat etmeli, kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını tehlikeye atmamalıyız. Bu vesile ile üreticilerimizin ve halkımızın yaklaşan Kurban Bayramını kutluyor, bereketli günler diliyorum.”