Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör ve eşi Mürüvvet Güngör, oğulları Bahaettin'in, Ela Gündeşlioğlu ile hayatını birleştireceği düğün töreni için hazırlıklarını sürdürüyor. Mutlu günlerinin anısını kalıcı bir doğa mirasına dönüştürmek isteyen aile, alışılmış hediyeliklerin dışına çıkarak sıra dışı bir farkındalık çalışması başlattı.

"Sevginin, Bereketin ve Kök Salan Bir Birlikteliğin Simgesi"
Genç çiftin düğün davetiyelerine tam 5 bin adet zeytin fidanı eşlik ediyor. Davetiyelerle birlikte konuklara ulaştırılan fidanların üzerine eklenen özel notta ise şu anlamlı ifadelere yer verildi:
"Bu fidanların, evlatlarımızın adım attığı bu yeni hayatta sevginin, bereketin ve kök salan güçlü bir birlikteliğin simgesi olmasını temenni ediyoruz. Mutluluğumuzu paylaşan her bir dostumuzun dikeceği bu fidanlar, geleceğe daha yeşil bir dünya bırakma gayretimizin birer parçası olacaktır."
Hem Çevre Bilinci Hem Geleceğe Miras
Belediye Başkanı İlkay Güngör, bu anlamlı hamleyle sadece ailelerinin en mutlu gününü paylaşmayı değil, aynı zamanda toplumsal çevre bilincini de en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Dağıtılan 5 bin zeytin fidanının, davetliler eliyle farklı bölgelerde toprakla buluşturularak ilçeye ve ülkeye nefes olması planlanıyor.
Kültürel miras ve doğa sevgisini harmanlayan bu özel hazırlığın ardından, Ela ve Bahaettin çifti 13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek görkemli bir törenle dünya evine girecek.




