Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Burdur’da bu fuarların yapılması gerekiyor. Fuarlar yapılırken, Burdurluların biraz daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Hem Burdur’da tarımsal üretim yapan işletmeler açısından hem de bizim fuara destek veren üreticilerimiz açısından biraz daha fazla sahiplenilmesi gerekiyor.” dedi. 

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Veteriner Hekimler Odası’nın düzenlemiş olduğu basın açıklamasına katılarak 02-05 Mayıs tarihlerinde düzenlenen "Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarını” değerlendirdi.

WhatsApp Image 2024-05-06 at 16.02.48

Gündüzalp açıklamasında şunları söyledi;

40 Farklı Ülkeden 1200 Öğrenci Burdur'da Eğitim Görüyor 40 Farklı Ülkeden 1200 Öğrenci Burdur'da Eğitim Görüyor

Burdur fuarı sahiplenilmeli

“Genelde bizim oradaki stant açan işletme sahipleri ile yaptığımız konuşmalarda, fuara gelen insanlarla yaptığımız konuşmalarda memnuniyet bu yıl biraz daha üst seviyedeydi. Artık fuarlar Burdur için, Burdur’da bu fuarların yapılması gerekiyor. Fuarlar yapılırken, Burdurluların biraz daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Hem Burdur’da tarımsal üretim yapan işletmeler açısından hem de bizim fuara destek veren üreticilerimiz açısından biraz daha fazla sahiplenilmesi gerekiyor. Fuarın çıkışında Damızlık Birliğinin yaptığı Düve Yarışması ile başlamıştı o yüzden bu yıl sadece koç ve teke yarışmasını yapabildik. Kadın Çiftçi Yarışması vardı geleneksel hale getirdiğimiz. Bundan sonraki süreçlerde bu fuarda belli şeyleri göze alarak, bir yıl düve yarışması, bir yıl koç ve teke yarışmasının sürekli yapılması lazım. Gelenekselliği bozmamamız lazım. Zannedersem dört yıldır düve yarışmasını yapamıyoruz. Seneye koç yarışması yapıp, yapamayacağımız konusunda soru işaretleri var. Bazen bu tartışma konusu oluyor, fuarla bu yarışmaların ne alakası var diye ama Burdur fuarı bunlarla beraber ismi anılan bir fuardır. Bu şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun dışında fuarlara farklı bir konsept getiremezsek, teknolojinin geliştiği bu çağda, insanların bu kadar dijitalleştiği bir ortamda eğer biz fuar konseptini göze alıcı hale getiremezsek, bu fuarlar bir müddet sonra etkisini kaybetmeye başlar. Çünkü artık fuarları 3-4 güne sürdürmüyorsunuz. Sanal ortamda 365 gün yapılabilen işler var o yüzden biraz daha inovasyona yönelik düşünmemiz gerektiğini söylüyorum Burdur olarak. Her ne kadar Burdurlu olarak bu fuarı yapmak istesek de teknoloji ve maddi boyut bunu yapamaz hale getirebilir. O hale gelmeden, tedbirleri şimdiden alalım.”

WhatsApp Image 2024-05-06 at 16.02.47

Kaynak: YENİGÜN MEDYA