Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Edremit’te kadın dayanışmasına yönelik önemli bir ziyareti duyurdu. Gümüş, Nar Kadın Kooperatifini ziyaret ederek kooperatif çalışmaları hakkında bilgi aldı ve kadınların toplumsal yaşamda daha etkin rol alması için görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette Kooperatif Başkanı Gülhan Ertaş, önceki dönem Kooperatif Başkanı Nedret Gürdal, Belediye Meclis Üyeleri Nevin Sayman ve Necmiye Simliova, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Fatma Dilara Kaya ile kadın girişimcilerden Çiğdem Cebeci’nin de yer aldığı bildirildi. Başkan Gümüş, kadın emeğinin ekonomideki gücüne dikkat çekerek, yerel yönetimlerin bu alandaki desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Paylaşımında, “Kadınlarımızın sosyal, toplumsal ve çalışma hayatında daha fazla yer alması ve kadın emeğinin güç kazanması için fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerine yer veren Başkan Gümüş, kadın kooperatiflerinin üretim ve dayanışmanın en somut örneklerinden biri olduğunu belirtti. Ziyaretin sonunda kadınlarla çekilen fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.

Kaynak: Hatice Kübra Atız