GündemManşetSiyasetAK Parti Bucak’ta yine karıştı! Karşılıklı açıklamalar Burdur siyaset gündeminde

3 hafta ago

Burdur’un en büyük ilçesi Bucak, gerek ekonomisi, gerek coğrafi konumu ve nüfusu ile öne çıkan bir yer. İlimiz Bucak ilçesi aynı zamanda siyasetin de çok güçlü olduğu bir merkez.  Üç Milletvekili ile TBMM’de temsil edilen Burdur’da, uzun yıllardır bir vekilin  Bucak ilçesinden çıkması, Bucak’ın Burdur siyasetindeki ağırlığını ortaya koyan göstergelerden biri…

Merkez sağ partilerin güçlü olduğu ANAP-DYP dönemlerinde iktidar partisinden yana tercihlerinin kullanan Bucak’lılar, son 17 yıldır 2002 genel seçimlerinden bu yana da AK Parti tercihiyle Burdur siyasetindeki gücünü, ağırlığını sürdürüyor.

Bucak’ta iktidar partisi AK Parti çok etkili. Bütün seçimlerde açık ara Bucak’ta açık ara birinci olan AK Parti, ilçe merkezinde de dört kez belediye başkanlığını kazandı. AK Parti Bucak’ta ortaya koyduğu bu başarıların yanı sıra son yılarda ilçedeki çekişmeler, AK Parti içindeki gruplaşmalarla da sıkça gündeme geliyor, adından söz ettiriyor.

AK Parti Bucak İlçe Teşkilatı’nda sular bir türlü durulmak bilmiyor! Son senelerde öne çıkan AK Parti’nin Bucak ilçesindeki çekişmelerine önceki  gün bir yenisi daha eklendi. AK Parti Bucak İlçe Başkanı Serdar Besler’in yaptığı yazılı açıklama, bir anda Burdur siyaset gündemine yerleşirken, ardından AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nın yaptığı yazılı açıklama, Besler başkanlığındaki yönetimin münfesih haline geldiğini duyurması, dün de AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur’un, Serdar Besler’in eleştirilerine verdiği cevap, dikkatleri yine Bucak ilçesine çevirdi…

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Serdar Besler’in açıklaması

“Parti teşkilatlarında görev alan, her seçimde ve her programda canını dişine takarak, yeri geldiğinde ailesinden, yeri geldiğinde işinden, en çok da kendinden fedakarlık ederek aylarca çalışan, gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm teşkilat üyelerinin, kazanılan seçimlerin arkasından bir kenara atılarak yok sayılması kabul edilebilir bir durum değildir. Hiç kimse kendi şahsiyetiyle seçim kazanmıyor.

AK Parti seçmeni her seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor. Bu gerçek ortada dururken, “kendim geldim, kendim milletvekili seçildim” düşüncesiyle hareket etmek, en hafif tabirle kendini kandırmaktır. Bu tür davranışların kırgınlıkları ve küskünlükleri de beraberinde getirerek, teşkilat içerisinde tedavisi mümkün olmayan yaralara ve ayrılıklara açtığı unutulmamalıdır.

Üzülerek söylüyorum ki, AK Partimiz Bucak’ta bir kabile partisi yapılmaya çalışılmaktadır. Bu çevrelerin, Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere getirdiği partimize ve seçmenlerimize reva gördüğü uygulamalara karşı çıkan herkes, maalesef bir şekilde bertaraf edilmektedir. Kendileri gibi düşünmeyen ya da kendilerinden olmayan insanları dışlayan bu yapıya karşı, benden önce mücadele veren ilçe başkanlarına ve yönetim kurullarına olduğu gibi, şahsıma karşı da tasfiye operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Şahsıma iki aydır yapılan “istifa et” baskılarından sonuç alamayınca, şimdi de başka bir planı devreye koyarak bazı yönetim kurulu üyelerimi istifa etmeye zorlayıp beni görevimden düşürerek, kumanda edebilecekleri birisini göreve getirmeye çalışmaktadırlar.

Milletvekili Yasin Uğur, il teşkilatını da yanına alarak 13.10.2019 Pazar akşamı, Bucak İlçe Başkanlığı binamızda başkanı olduğum ilçe yönetim kurulu üyelerimin bir kısmını benden habersiz toplayıp türlü baskılarla istifa etmeye zorlamış ve başarılı da olarak istifa dilekçelerini almıştır. 22.10.2019 Salı günü itibariyle de aldıkları istifaları genel merkezimize ulaştırmışlardır.

Sayın milletvekilinin, ülkemizin ve milletimizin şu günlerde içinde bulunduğu mücadelenin zorluklarını bir kenara koyarak, asli görevi olan memlekete hizmet etme görevini görmezden gelerek, parti içinde güç gösterisi yapma sevdasına soyunmasını kamuoyunun dikkatine ve takdirine sunmak istiyorum. Bucak hizmet beklerken, belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal destek beklerken, son milletvekilliği seçiminin üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen sonuca ulaştırdığı tek bir proje bulunmamasından, belediyemizin çalışmalarıyla ilgili hiçbir projede elini taşın altına koymamış olmasından gocunmayıp, konu kendi küçük menfaatleri olunca canla başla çalışmıştır. Memleket davası olarak gördüğüm bu kutlu davanın, Bucak’ta güç davasına, çıkar davasına, sülale davasına dönüştüğünü görmekten utanç duyuyorum.

İlçe Başkanlığı görevine gelirken ve geldikten sonra ilerisi için makam mevki hevesim, milletvekili olayım, belediye başkanı olayım derdim hiç olmadı. Bunu da farklı platformlarda defalarca dile getirdim. Partimin vereceği sandık müşahitliği de dahil her kademesindeki görevi, bundan sonra da üstlenmeye hazırım. AK Partimin neferi olmaktan, reisimin yolunda yürümekten her zaman gurur ve onur duydum. Bu yaşıma kadar olan hayatımda yaptığım gibi siyasette de, kimi rahatsız edeceğine bakmaksızın, tamahkar olmadan, eğilip bükülmeden, kendi zararıma bile olsa doğru bildiğim her konuda dik duruşumu ortaya koydum. Yapılmaya çalışılanların memleketime ve partime zarar vereceğini fark ettiğim anda, harekete geçtim ve Bucak üzerinde oynadıkları oyunları bozmak için çalıştım.

Ancak atalarımızın “haksız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş” sözünde olduğu gibi basını kullanarak, dedikodu üreterek, genel merkezimizi yalan yanlış bilgilendirerek üzerime geldiler. Yine de yılmadım, elimden geldiğince memleketimi korumak için çalıştım ve mücadeleme devam ettim.

Bu haklı mücadelemin farkında olan ve şahsımı destekleyen, partili partisiz tüm hemşerilerime de bu vesile ile teşekkür etmek isterim.”

AK Parti Burdur İl Başkanlığı’ndan ‘münfesih’ açıklaması

Serdar Besler’in yaptığı bu açıklamanın hemen ardından AK Parti Burdur İl Başkanlığı da bir açıklama yaparak, 20 asil, 9 yedek yönetim kurulundan oluşan ilçe yönetiminde, 24 üyenin istifasıyla işçe yönetiminin münfesih (geçerliliği kalmamış, feshedilmiş) haline geldiğine duyurdu.

AK Parti Burdur İl Başkanlığı şu açıklamaya kamuoyu ile paylaştı:

AK Parti Bucak ilçe teşkilatımızın 20 asil, 9 yedek yönetim kurulu üyesinden 24 asil/yedek ilçe yönetim kurulu üyesinin yönetimden istifasıyla Parti içi teşkilat yönetmenliğimizin 52. Maddesine göre salt çoğunluğu sağlanamadığı için AK Parti Bucak İlçe Yönetimi Münfesih hale gelmiştir. İstifa dilekçelerini il yönetimi olarak kabul edip AK Parti Genel Merkez Teşkilat başkanlığına iletilmiştir.

AK Parti Burdur il başkanlığı olarak en kısa zamanda Bucak ilçe başkanı ve yönetiminin Genel Merkez tarafından yeniden belirlenmesi için il koordinatörlerin gönderilmesini talep etmiş bulunmaktayız ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız il koordinatörlerini göndereceğini bildirmiştir.

Basına partimiz ve vekilimiz hakkında yaptığı asılsız açıklamalarda bulunan Serdar Besler hakkında disiplin işlemi başlatılacağını kamuoyuna saygılarımızla sunarız.”

Milletvekili Uğur: “Asılsız, talihsiz açıklama”

Bir anda Burdur’da yerel siyaset gündemine düşen Bucak merkezli karşılıklı açıklamaların ardından AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur da dün yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu, Besler4in açıklamasının talihsiz ve üzücü olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Uğur açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘‘AK Parti Bucak ilçe başkanının, yönetim kurulu üyelerinin istifası sonrası yapmış olduğu şahsımı ve partimizi hedef alan açıklamaları bizleri ziyadesiyle üzmüştür. AK Parti Bucak ilçe teşkilatımızdan 24 asil/yedek ilçe yönetim kurulu üyesinin istifası sonrası münfesih duruma düşmüştür. Bu durumun oluşmasında özellikle son birkaç aylık sürede ilçe başkanının yönetim kurulu üyeleri, şahsım ve il başkanlığımız ile uyumlu çalışma noktasında sıkıntılar yaşanmıştır.

Bu noktada kendisi ile yapılan tüm görüşmelere rağmen birlikte çalışmanın mümkün olmadığı anlaşılmış ve yönetim kurulu üyeleri, il başkanımızın ve genel merkezimizin bilgisi dahilinde istifa edeceklerini bildirmiş ve istifa dilekçelerini il başkanlığımıza iletmiştir. Şimdi de kendisinin yürütemediği bu kutlu görevi kendi rızasıyla bırakması gerekirken şahsıma ve partimize zarar vermek için yönetim kurulu üyelerimizin iradesini hiçe sayarak asılsız iddialarda bulunup tek başına bu talihsiz açıklamayı yapmıştır.

Üzülerek belirtmek isterim ki bu şahıs yapmış olduğu bu asılsız iddialarla dolu açıklamasıyla, kendisi ve kendisine güvenenlerin güvenlerini boşa çıkartmakla kalmayıp AK Partimizin davasından da hiçbir nasibini almadığı ortaya çıkmıştır. Ben AK Parti Burdur Milletvekiliyim. AK Partimizin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir neferiyim. Milletvekili olarak hiçbir şahsi beklentiye kapılmadan hem tüm Burdur’a hem de Ülkemize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte devletimizin imkanları dahilinde hem il ilçe teşkilatlarımızla hem Ak Partili belediye başkanlarımızla hem de bizden talepte bulunan diğer partili belediye başkanlarıyla birlikte Burdur’umuza hizmet etmek için çalışıyorum.”

Kodlama : SadeMedia Interactive