Asgari ücretin duyurulmasının ardından gözler, 2024 yılı emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Vatandaşlar, arama motorlarında "2024 memur zammı açıklandı mı?" sorusunu sıklıkla sorguluyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, emekli ve memur maaşlarına dair belirsizlik devam ediyor. Zam oranları ve açıklama tarihiyle ilgili detaylar beklenirken, milyonlarca emekli ve memur, güncel gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

Bursa'da sular ne zaman gelecek? Bursa'da sular ne zaman gelecek?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI BELLİ OLDU MU?

Asgari ücretin yüzde 49'luk zamla 17 bin 2 lira olarak belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur zammına çevrildi. Milyonların maaş zammı yarın açıklanacak enflasyon verisiyle netleşecek.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

5 aylık enflasyona göre memurlar yüzde 44'lük zammı şimdiden cebine koydu. Aralık ayı verisiyle bu oranın yüzde 50'ler çıkması bekleniyor. Memur zammı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri içinde referans olacak. Yüzde 50'lik zamma göre; en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 TL'ye, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı da 11 bin 250 liraya çıkacak.

Editör: Hatice Kübra Savaş