Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılmış olan “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında yer alan Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,Gölhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ; Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ile eşleştirildi ;1 Mart-30 Nisan 2021 tarihleri arasında Proje kapsamındaki okulların birlikte planlanan güzel çalışmalara imza atması bekleniyor.

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin rehberliğinde proje okullarında gönüllü öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan, resim ve müzik dallarındaki çevrimiçi etkinliklere başlandı. Etkinliklerde proje okullarından gönüllü katılan öğrencilere sanatsal bir bakış açısı kazandırılması, sanatsal üretim yapabilecek şekilde yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Yapılan etkinlikler ile öğrencilerin kendi ürettikleri ürünler online platformlarda sergilenecek olup, ürünler aldığı beğeni ölçüsünde değerlendirilerek ödüllendirilecek.

81 ilde ayrı ayrı il bazlı değerlendirme sonucuna göre resim alanı ve müzik alanı il birincilerine birer dizüstü bilgisayar hediye edilecektir. Ayrıca her iki alanda ilimizde ilk üç dereceye giren öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Katılım ve Teşekkür Belgesi” takdim edilecek.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü  Sayın Emre ÇAY, " Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’nin her basamağının ayrı ayrı önem taşıdığını; bu süreçte Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm birimlerinin projede üzerine düşen görevleri en üst seviyede koordine ettiği ve hassasiyetle yerine getirdiğini belirtti. ÇAY , 2023 vizyonunda yer alan birçok farklı disiplinin bir arada kullanılması, bu projeye rehberlik edecek ;sanatsal etkinliklerle Meslek Lisesi öğrencilerini buluşturacak bu proje eğitime yeni bir yol açacak ve öğrencilerdeki öğrenme isteğine hayat verecektir diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz mesleki becerileri kazanırken, bir yandan da  bu proje ile sosyal bir çevre edinip, günlük hayatın stresini atabilecekleri ortamlarda bulunacak, yetenekleri doğrultusunda bir hobiyi hayatlarına katacaklardır.  Projede yer alan öğrencilerimiz , farklı birçok sosyal projenin parçası oldukça toplum içinde aktiflikleri artacaktır. Bir mesleği icra etme yolunda, sadece mesleki bilgi sahibi olmak kafi değildir. Kazandıkları yetenekler ile mesleklerine katabilecekleri farklılıklar; ilerde bu öğrencilerimizin harika birer girişimci olması yolunda ilk adımları olacaktır. Projeye katılan gönüllü öğrencilerimize ve etkinliklerde görev alan öğretmenlerimize emeklerinden dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.