Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum, MAKÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Reha Ağaoğlu ile birçok veteriner hekim katıldı.

Hayvancılık alanında ülkeye katma değer kazandırmak adına çalışmalarına devam ettiklerini belirten Rektör Dalgar, çalışmalardaki en önemli paydaş olan veteriner hekimlerle yapılabilecekler konusunda fikir alış verişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Rektör Dalgar sözlerine şu şekilde devam etti:

“Amacımız Hayvan Hastanemizin İmkânlarını Veteriner Hekimler Aracılığıyla Yetiştiricilerimize Sunmak”

 “Tarım ve hayvancılık alanında çok çalışmamız gerekiyor. Tarım teknolojilerini kullanmamız şart. Dünya bu yöne doğru gidiyor ve bu konuda ciddi çalışmalar yapılmakta. Bizler de tarım ve hayvancılık alanında yerli ve milli teknolojileri geliştirme noktasında çaba harcıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerle de sahada ortak yürütmemiz gereken çalışmalar oluyor. Bu noktada yine hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olmamız nedeniyle üniversitemizin çiftliklerini modernize ettik, çalışır hale getirdik. Türkiye’yi hayvan ithalatından kurtarabileceğimiz embriyo transferi ile ilgili çalışmalarımız vardı. Bununla ilgili birçok görüşme yaptık. Bunların sonucunda şu anda bakanlıkta mevzuat değişikliğine gidiliyor ve eğer bu değişiklikler gerçekleşirse sahada sizlerle yapabileceğimiz birçok işimiz olacak. Üniversitemizin hayvan hastanesini biliyorsunuz. Burada çok güzel bir altyapımız var. Öğrencilerimiz klinik eğitimlerini en iyi şekilde almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bununla yetinmek istemiyoruz. Hayvancılık alanında Burdur’daki tüm hayvancılık sektöründeki paydaşlarla hastanenin olanaklarından, imkânlarından, teknolojisinden yararlanılsın istiyoruz. Hastanemize ne kadar çok vaka gelirse öğrencilerimiz de o kadar örnek görüyor ve bu da eğitimin kalitesini arttırıyor. Öğrencilerimiz daha fazla çiftlik daha fazla vaka görsün ve daha nitelikli bir eğitim alsınlar istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Burdurlu yetiştiricilerimize yeterince hizmet sunamıyoruz. Tam kapasite çalıştıramıyoruz. Burayı nasıl canlandırırız diye düşünüyoruz. Biz işin akademi tarafındayız. Gece gündüz demeden çalışan siz değerli veteriner hekimlerle bir çözüm ortağı olabilir miyiz? Onların da sahadaki hizmet kalitesini arttırmasına katkı sağlayabilir miyiz diye düşündüğümüzde şöyle bir fikir ortaya çıktı. Üniversitemizin büyükbaş hayvanını gidip çiftlikten, köyden alıp getirecek ve sonra tedavisini yaptıktan sonra geriye götürecek taşıma kapasitesi, altyapısı var. Bu birçok üniversitede yok. Onun dışında laboratuvar analizlerinden görüntüleme cihazlarına kadar çok sayıda altyapı var, teknoloji var, ameliyathaneler var. Biz hastanemizin tüm imkânlarını sahada gezen veteriner hekimlerimiz kullansın istiyoruz. Bizim çözüm ortağımız olun istiyoruz. Böylelikle yine sahada ben inanıyorum ki ben bir yetiştirici olsam çalıştığım veteriner hekim bana kritik zamanlarda böyle bir hizmet sunsa benim üniversite ile özel anlaşmam var, tedavi imkânı da var dediği zaman ben artı puan veririm diye düşünüyorum. Çünkü bazen yerinde tedavinin yeterli olmadığı noktalar oluyor. Biz bir kamu kurumuyuz, ticari bir düşüncemiz yok. Bizim düşüncemiz öğrencilerimizi olabildiğince çok vaka ile karşılaştırmak. Amacımız hastanemizin alt yapısını, bu kapasiteyi, imkânı Burdur'daki ve yakın bölgedeki erişebildiğimiz yetiştiricilere sunmak, bunu da sizlerin aracılığı ile gerçekleştirmektir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner ise gerçekleştirilen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Ortak akıl oluşturma noktasında bir araya geldiğimiz bu toplantıya katılan tüm hekimlerimize teşekkür ediyorum. Burdur’u ve çevre illeri hayvan hastanemizin imkânlarından nasıl daha fazla yararlandırırız noktasında bilgi alışverişi yaparken böyle bir toplantının düzenlenmesi söz konusu oldu. Üniversitemizin imkânlarını hekimlere açmak çok isabetli bir karar. İlimiz hayvancılığında hizmet kalitesini arttırabilirsek ülke hayvancılık sektörü ve mesleğimiz büyük yararlar elde eder diye düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Reha Ağaoğlu tarafından hastane hakkında bilgilendirici bir konuşma yapıldı. Toplantı veteriner hekimlerden gelen talep ve önerilerin görüşülmesinin ardından son buldu.

I85A3585

Kaynak: MAKÜ Basın