MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleşen açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sergi, İstiklal Marşı'nın tarihi sürecini ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlatıyor.

Açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Pamukoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında bu sergiyi açmanın mutluluğunu ve heyecanını ifade etti. Pamukoğlu, Mehmet Akif Ersoy'a olan vefa borçlarını atölye çalışmalarıyla yerine getirmenin gururunu dile getirdi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

_DSC3424

Mehmet Akif ile İlgili Çalışmalarda Yer almak Doğal Görevimiz

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Mehmet Akif Ersoy'un üniversiteye adının verilmesinin taşıdığı sorumluluk ve onurun farkında olduklarını belirterek, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çalışmalarda aktif olarak yer alma gayretinde olduklarını vurguladı. Dalgar, "Mehmet Akif Ersoy'u doğru anlamak ve anlatmak adına gerçekleştirilen bu etkinlik, çok yönlü ve aydın bir insan olan Akif'in tembelliği ağır bir şekilde eleştiren, ilme ve çalışmaya değer veren kişiliğini tanıtmak için büyük bir fırsattır." diyerek, sergiye katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Program, Hatice Pamukoğlu'na Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından bir hediye takdim edilmesi ve ardından Pamukoğlu'nun Rektör Dalgar’a bir hat tablosu hediye etmesiyle devam etti. Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, serginin Sanat Yönetmeni ve Küratörü Erkan Doğanay, katılımcılara sergideki eserler hakkında bilgiler sundu.

_DSC3396

Bu sergi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un mirasına dair derinlemesine bir bakış sunarak, üniversite öğrencileri ve akademisyenler arasında milli bilincin ve tarihi değerlerin anlaşılmasını ve takdir edilmesini hedeflemektedir.

Kaynak: MAKÜ Basın