Burdur’da geçtiğimiz günlerde açıklanan istatistiklere göre 2 kişiden birine otomobil düştüğü belirlenmişti. Yayınlanan TÜİK verilerine göre Burdur'un nüfusu 273.799 olarak verilirken her yüz kişiye düşen taşıt sayısı 58,57, toplam taşıt sayısı ise 160.355 olarak aktarıldı.

Bunun verilerle birlikte Yeni Gün Medya’nın yaptığı araştırma neticesinde Burdur’da motosiklet için ayırılan bütçe ve motosikletlere olan rağbet de ortaya kondu. Burdur Halk Pazarı Mahallesi’nde Bedesten’de motosiklet satıcılığı yapan esnaf Ahmet Açık, Burdur Yeni Gün’ açıklamalarda bulundu.

hobi değil bir ihtiyaç-1

YÜKSELEN AKARYAKIT FİYATLARI MÜŞTERİYİ MOTOSİKLETE YÖNELTİYOR

Kişi başına düşen araba sayısı bir yana Burdurluların yükselen akaryakıt fiyatları sebebiyle daha ekonomik bulduğu gerekçesiyle motosiklet kullanımına da yöneldiğini belirten esnaf Ahmet Açık, “Şu anda motosiklet fiyatları da normal ve uygun seyrettiği için, akaryakıtlar bu şekilde yükselişe devam ederse bir ailede üç kişi varsa üç kişiye de rahatlıkla motor düşer diye tahmin ediyoruz.” dedi.

hobi değil bir ihtiyaç1-1

MOTOSİKLET BURDUR’DA BİR İHTİYAÇ MI?

Esnaf Ahmet Açık Burdur’da motosiklet satış noktası olarak satışların iyi olduğunu belirtirken şu açıklamalarla ifadelerini destekledi:

“Her model ve tarzdan satışlarımız oluyor. Burdur’da geniş bir müşteri portföyümüz var. Ama son zamanlarda genellikle B ehliyeti sahibi olan vatandaşların rağbeti ağır basıyor. Ya da büyük 125 veya 250 cc’lik motosikletler genelde satılıyor. Bunu belirleyen şey gelen vatandaşın maddiyatı. Ortalama fiyatlarımız 35 bin TL’den başlıyor. En üst limit nereye kadar giderse, müşteri nereye kadar yükselebilirse oraya kadar gidiyor. Burdur’da ise genellikle ortalama 50 bin TL’den 150 bin TL’ye kadar bütçe ayırılabiliyor motosiklet için. Burdurluda para var mı? Evet, kendi sektörümüze müşterinin ilgisi ve ayırdığı bütçeyi hesap ederek Burdurluda para var mı, var.”

hobi değil bir ihtiyaç2-1

Burdur’da motosiklet artık bir hobi mi yoksa ihtiyaç mı sorusuna ise esnaf Ahmet Açık, ekonomik durumlardan dolayı motosikletin daha ekonomik olabileceği fikri ile bunun artık hobi veya zevkten çıktığını, ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Kaynak: ÖZEL HABER- Hatice Kübra SAVAŞ